Miodrag Ilić je pokretač i glavni urednik portala “Recepti i Kuvar online”, koji je registrovani onlajn medij, i direktor je privrednog društva “Linkom-PC” doo, koji je i osnivač portala.

Linkom-PC doo je kompanija koja je prisutna više od 20 godina na IT tržištu regiona, iako mikro kompanija po veličini, ostavlja neizbrisiv trag svojim angažovanjem i učešćem u najvećim projektima.

Rezultat svega toga su i dve značajne IT Awards nagrade u 2014. godini: Certificate of Excellence – IT innovation of the yearCertificate of Excellence – Special award for contribution to IT Infrastructure, koje je dodelio IT Awards žiri, koji je predvodio professor Dr Dragan Ćosić, u međunarodnoj konkurenciji prijavljenih IT projekata.

Portal “Recepti i Kuvar online”, nakon samo dve godine rada, dobija prestižno priznanje TOP 50, čime je ovaj portal svrstan u 50 najboljih sajtova u Srbiji za 2015. godinu, po odluci žirija PC Press magazina.

Početkom 2017. godine na portalu Recepti i Kuvar, Miodrag Ilić pokreće akciju prikupljanja tradicionalnih recepata, čije poreklo mora biti pre Drugog svetskog rata. Ovaj projekat, kao neobično važan za za očuvanje nematerijalne kulturne tradicije naroda koji žive na ovim prostorima, instutucionalno i organizaciono je podržala Privredna komora Srbije:

Tradicionalni recepti domaće kuhinje važan su deo nematerijalne kulturne baštine svakog naroda. Na listi elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, pored starih zanata, narodnih običaja, pesama i igara, uz naivno slikarstvo Slovaka, nalaze se i Belmuž, Izrada pirotskog kačkavalja, Pazarske mantije (tradicionalni način pripreme). Ovi elementi su značajni za očuvanje nacionalnog identiteta, ali predstavljaju i neizostavan deo različitih turističkih proizvoda.

Projekat prikupljanja i promovisanja tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje preko portala Recepti i Kuvar online i izdavanje knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, uneće nove elemente u turističku ponudu Srbije. Procenjujemo i da će omogućiti bolju vidljivost kulturološkog, kulinarskog i običajnog istorijata ovih prostora, što će za cilj imati bolju informisanost pojedinaca i privrednih subjekata u zemlji i inostranstvu.”