Master šef Uroš Urošević jedan je od najcenjenijih srpskih kuvara koji godinama unazad ulaže velike napore u razvoj domaćeg kulinarstva i njegovu promociju u inostranstvu. Urošević je prvi kuvar iz Srbije koji je primljen u najelitnije kulinarsko udruženje – Svetsko društvo master šefova iz Londona, koje je zahvaljujući brojnim zaslugama, aktivnostima i uvaženim članovima izborilo titulu najprestižnije i vodeće internacionalne asocijacije šefova.

U svojoj karijeri, na više od dvadesetak takmičenja kuvara bio je član žirija kao međunarodni gastronomski sudija sa licencom WACS (Svetska asocijacija kuvara). Pored toga, počasni je član udruženja ACEEA iz Rumunije, nosilac priznanja Majstor Kuhar koje dodeljuje Savez kuvara Mediteranskih I Evropskih regija, počasni član Euro-šefova Portugal, I nosilac počasne lente Asocijacije kuvara Kazakhstana. Učestvuje kao ocenjivač na prestižnom međunarodnom institutu za ocenjivanje kvaliteta prehrambenih proizvoda ITQI iz Brisela.

U toku svoje profesionalne karijere radio je u više hotela i restorana, te je stekao iskustvo na svim radnim pozicijama, a danas je rukovodilac za odnose sa HoReCa kupcima, kompanije METRO Cash & Carry. Prethodno je u istoj kompaniji bio rukovodilac HoReCa Centra, najsavremenijeg centra za edukaciju i unapređenje ugostiteljstva u ovom delu Evrope, koji je početkom 2013. godine otvoren u Beogradu.