Gomboce, vanilice, kitnikez pa sarmice od zelja, baklava, podvarak sa ćuretinom, gruvanica, belmuž, zeljanik – sva ova stara, srpska jela od severa do juga zemlje našla su se u koricama knjige Miodraga Ilića pod nazivom “Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje”.

Šta ima u knjizi?

Brojevi

Knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje predstavlja riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života koji polako, ali nepovratno nestaje. O načinu života kad se kuvalo za porodicu, kad je postojalo vreme za dugu pripremu jela, kad je cela porodica sedela za stolom i kad se nije znalo za zamrznute ili podgrejane obroke. Listajući knjigu, čitajući recepte skoro da ćete osetiti miris ovih sveže pripremljenih i ukusnih jela, a nadam se da ćete poželeti da sebi i sebi dragim ljudima neka od tih jela i spremite, i tako zajedno sa Miodragom Ilićem učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava.”, Prof. dr Slađana Šobajić.

344
Broj strana
109
Broj recepata
Najnoviji tekstovi

Najnovije

Šta je sirac?

Da li znate šta je sirac?

Autor knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, Miodrag Ilić, na predavanju koje je održao na VIII Balkan Cheese festivalu, pokrenuo je pitanje: da li znate šte je sirac? Šta je …